Zwembaden

Realisatie van Schreppie Pools BVBA

Schreppie Pools BVBA

Schreppie Pools BVBA
  1. Bijenpad 29
  2. 2450 Meerhout
  1. +32 (0)14 75 00 62
  2. [email protected]
Zwembad paspoort

Afmeting: 13,5 m x 4 m x 1,5 m Bodemplaat(cm): 30 cm dubbel gewapend Muren(wanden): 35 cm dik gegoten beton Wandbekleding: Ezari Mozaïek Gin Fizz Boordstenen: belgische blauwe steen + opmaat gemaakte aluminium plaat


Project Putte

Op aanraden van een architect is deze familie bij ons terecht gekomen met de vraag een overloop bad te bouwen. De ideeën van de tuinarchitect en de zwembadbouwer vonden plaats in dit project.
Het moest een strakke waterspiegel tot tegen het gras worden… zo kwam het idee van de opmaat gemaakte aluminium rand, zodat het lijkt dat het water tot tegen de grasvlakte komt.
Het geluid van de overloop was iets waar de klant bang voor was, omdat ze dit toch opmerkte bij overloop baden die zij in hun omgeving al zagen.
Wij hebben daarom er technisch voor gezorgd dat dit bijna geruisloos is. De klant heeft ons hiervoor nog gefeliciteerd omdat hij nooit had gedacht dat dit zou lukken.
De betonnen wanden werden in 1 betonstorting uitgevoerd, voorzien van overloopgoot en nis in de zijwand voor het rolluik.
Een bad met een minimum aan chloor , dat was wat de klant vroeg? Hierop hebben wij het voorstel gedaan om te kiezen voor de Oxymatic Smart, een systeem wat chloorvrij werkt.
De filterinstallatie werd energie besparend gebouwd. Zo werd er een frequentie gestuurde Hayward Tristar VSTD pomp van 2 PK geplaatst, voorzien van een automatisch terugspoelventiel. Dit Ventiel zorgt ervoor dat, wanneer er een teveel van water in de buffertank is, er automatisch een back wash van de filter gebeurt. De frequentie gestuurde pomp zal automatische trager gaan draaien wanneer het rolluik dicht is. Op dat moment zal ook de overloop van het bad stoppen waardoor er geen warmteverlies en verdamping zal plaats vinden als het bad niet in gebruik is. Enkel wanneer het bad in gebruik is (open ligt) zal de pomp op hoge snelheid draaien en de overloop werken, hierdoor zal er veel energie bespaart worden, want de pomp draait continu op trage snelheid, tenzij het bad open ligt.
De verwarming van het bad gebeurt voor namelijk door de Aquatop PC solar lamelafdekking. Om het seizoen te verlengen is er een Valimport 19 warmtepomp geplaatst.