Zwembaden

Realisatie van HDB Pools

HDB Pools

HDB Pools
  1. Kleinewinkellaan 26a
  2. 1853 Grimbergen
  1. +32 (0)2 267 39 41
  2. [email protected]
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 11 m x 5 m en 1,5 m diep
  2. Varia: ledverlichting van Hugo Lhame, zwarte mozaïek met metaal look

Professionele renovatie

Zoals alles in het leven, kennen ook zwembaden trends in stijl en materialen. Als je nu een nieuwbouw zet, kun je nog volledig inspelen op de laatste nieuwe trends, maar wat als je een huis koopt met een bestaand bad? Of wat als je 15 jaar geleden een huis bouwde met wat toen een hypermodern zwembad was, maar dat nu hopeloos verouderd oogt? Geen probleem, HDB Pools geeft ieder zwembad een hedendaagse en oogstrelende make-over.

De renovatie van een zwembad is niet evident, maar als je een goede vakman onder de arm neemt, overtreft het resultaat gegarandeerd de verwachtingen. HDB Pools is zo’n vakman. Afhankelijk van de ouderdom van het bad, bekijkt Olivier Huysmans wat er precies moet gebeuren. Is het enkel de kuip die onder handen genomen moet worden of is ook de technische installatie aan vernieuwing toe?

De kuip
Dit bestaande bad van 11 m x 5 m en 1,5 m diep zag er gedateerd uit, tot spijt van de bewoners. Samen met HDB Pools bekeken ze de mogelijkheden. Ze besloten om de kuip een volledige facelift te geven. De betongegoten kuip werd helemaal ontmanteld, opgeschuurd en waterdicht gemaakt met een extra coating. In plaats van de oude bekleding met een liner kwam er een mooie, zwarte mozaïek met metaal look die bevestigd werd met epoxylijm en met zwarte, epoxyvoegsels.

De waterlijn
Wat het bad vooral gedateerd maakte, was de waterlijn. Die lag 12 cm onder de boord. Een hoge waterlijn tot vlak onder de boord oogt veel moderner. Dus werd ook dit element aangepakt zodat het water nu amper één mozaïeksteentje onder de boord ligt. Tegelijk werd aan het bestaande, strakke, houten terras ook een nieuwe boordsteen gelegd in Belgische blauwe hardsteen. Het rolluik dat voorheen in een kast zat weggeborgen, werd verplaatst en in het bad ingewerkt. Niet alleen een goede zaak voor het uitzicht, het wateroppervlak werd er ook een meter langer door.

De finishing touch
De finishing touch bestond uit nieuwe, subtiel ingewerkte ledverlichting van Hugo Lhame, samen met kleinere spotjes op de trappen. Zowel de verlichting als het rolluik werden geautomatiseerd en kunnen dus via een afstandsbediening worden bediend. Het resultaat van de renovatie was ongelofelijk: een oubollig bad was getransformeerd in een hedendaags, strak zwembad dat helemaal beantwoordde aan de wensen van de klant.