Zwembaden

Realisatie van HDB Pools

HDB Pools

HDB Pools
  1. Kleinewinkellaan 26a
  2. 1853 Grimbergen
  1. +32 (0)2 267 39 41
  2. [email protected]
Zwembad paspoort
  1. Afmetingen: 4 x 9 m en is 1,5 m diep
  2. Boordsteen: Chinees graniet Palladio Light
  3. Afdekking: automatische rolluik van solar polycarbonaatlamellen
  4. Varia: Lacron zandfilter met Hayward pomp, multi-color ledverlichting

Krachtige, tijdloze eenvoud

HDB Pools blijft topzwembaden afl everen. Ook dit jaar wonnen zij de gouden medaille in de categorie ‘baden tot 50.000 euro’ van onze jaarlijkse zwembadwedstrijd. En terecht, de krachtige eenvoud, de hoogkwalitatieve, technische installatie en gedetailleerde afwerking maken dat dit bad de tand des tijds moeiteloos zal doorstaan.

Voor Huysmans-De Backer is ieder project uniek en wordt er altijd een gepersonaliseerd antwoord geformuleerd op de vragen en wensen van de klant. Nadat de klant zijn droom gerealiseerd ziet in het ontwerp, gaat HDB Pools aan de slag. Zij doen alles in eigen beheer waardoor moeilijk combineerbare agenda’s – die voor eventuele vertragingen kunnen zorgen – niet aan de orde zijn.

Afmetingen
Dit zwembad meet 4 x 9 m en is 1,5 m diep. Na het graven van de kuil werd de grondplaat van 25 cm gestort. Vervolgens werden de betonnen, waterdichte muren gegoten die eveneens 25 cm dik zijn. De kuip kreeg een isolatielaag van 3 cm en werd bekleed met een lichtgrijze liner.

Afwerking
De echte schoonheid van een bad zit hem in de afwerking. Die is ook bij dit project hoogstaand. Alle inbouwdelen zoals de multi-color ledverlichting, de inspuiters, bodemputten en aansluitingen kregen dezelfde kleur als de bekleding. Daardoor vallen ze zo goed als niet op en wordt de sobere eenvoud van het bad versterkt. Maar het is vooral de hoge waterlijn die het bad een strakke en stijlvolle uitstraling geeft. Door de installatie van hoogwaterskimmers staat het water slechts 3 cm onder de brede boordsteen van Chinees graniet Palladio Light. Diezelfde steen werd ook gebruikt voor de heerlijke zonnetafel enkele centimeters onder het wateroppervlak en de trap die er een uitloper van vormt. Het aanpalende terras in dezelfde steen maakt het plaatje compleet.

Afdekking
In overleg met HDB Pools koos de klant voor een automatische rolluik van solar polycarbonaatlamellen, die ingewerkt werd onder de zonnetafel. De lamellen slaan de warmte van de zon op en geven ze af aan het water. Voordelig voor de energiefactuur!

Technische installatie
Om zo lang mogelijk te genieten van het ultieme vakantiegevoel dat een zwembad opwekt, werd een Platen wisselaar aangesloten op de verwarming van de woning. De zuiverheid van het water wordt gegarandeerd door een Lacron zandfilter met Hayward pomp. De ontsmetting gebeurt automatisch dankzij de Pool-Basic van Seko. Maar zeker zo belangrijk als de keuze van de merken, is de zorg waarmee HDB Pools al deze toestellen installeert. De technische ruimte van een HDB Pools zwembad herken je aan de gebruiksvriendelijke afwerking tot in de kleinste details. Alle buizen staan perfect parallel, de kranen staan op dezelfde hoogte, de sturingskast wordt op maat gemaakt… Een technische installatie van HDB Pools behoort zonder twijfel tot de beste in zijn soort.