Poolhouses

Realisatie van HDB Pools


HDB Pools

HDB Pools
 1. Kleinewinkellaan 26a
 2. 1853 Strombeek
 1. +32 2 267 39 41
 2. info@hdbpools.be

Poolhouse paspoort

 

 1. Type: Overloop zwembad
 2. Afmeting: 4 x 12 meter
 3. Type kuip: Beton, wanden 35 cm, bodemplaat 30 cm dubbel gewapend
 4. Boordsteen & terras: Natuursteen Pepperino Dark, gevlamd en geborsteld 1 x 1 meter
 5. Buffertank: 5000 liter
 6. Afwerking: Ebano mozaïek geplaats met epoxy
 7. Afdekking: Solar polycarbonaat lamellen
 8. Verwarming: Hayward Warmtepomp in combinatie met zonnecollectoren op het dak
 9. Filter: Multicycloonfilter in combinatie met patroonfilter
 10. Pomp: Badu Ecotouch
 11. Desinfectie: Automatische pH & chloor dosering


Overloopbad

Op vraag van de klant werd een bestaand half ingebouwd zwembad vervangen door een kwalitatief hoogstaand overloopzwembad. Eerst heerste er nog twijfel of het een mooi hoogwater skimmerbad zou worden of een oogverblindend overloopbad. Door onze computersimulatie, die de klant een beter zicht gaf op de uiteindelijk ‘look & feel’ van het project, was de keuze snel gemaakt.

De afmeting van het zwembad, waarvan de buitenzijde 4 x 12 meter bedraagt, werd gekozen zodat er voor de boordsteen kon gewerkt worden met volle natuursteen van 1M2. Voor de bouw van dit zwembad waarvan de binnenzijde werd afgewerkt met donkere Ebano mozaïek werd er eerst een betonnen kuip gestort op een dubbel gewapende bodemplaat. De massief betonnen muren van 35 cm dik zorgen voor een waterdichte kuip, noodzakelijk voor een bekleding met mozaïek. ’s Avonds wordt dit met donker mozaïek bekleed zwembad opgehelderd door witte ledverlichting wat een strak en eigentijds beeld vormt.

De rand van het zwembad werd gescheiden van de boordsteen met een inox overloopgootje van ACO dat speciaal werd ontwikkeld voor dit gebruik. Voor de technische installatie werd er gekozen voor een energie- en gebruiksvriendelijk systeem. Een patroonfilter met multicyclone voorfilter zorgt voor kristalhelder water. De Badu Ecotouch, zoals de naam doet vermoeden, bespaart energie doordat de pomp niet constant op volle vermogen hoeft te draaien. Een Hayward warmtepomp in combinatie met solarpanelen zorgt voor een minimale verwarmingskost en verlengt het zwemseizoen met enkele maanden.

Zonder een degelijke afdekking zou al deze opgewekte warmte ’s nachts verloren gaan en dus werd er gekozen voor een solar polycarbonaat lamellen afdekking. Het neusje van de zalm onder de afdekkingen zorgt tevens voor een minimum aan verdamping en nog een extra warmteboost wanneer het zwembad overdag gesloten is.