Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
 1. Stadsheide 27
 2. 3500 Hasselt
 1. +32 11 301 380
Zwembad paspoort
 1. Chaleur Sauna
 2. - 245cm B x 280cm D x 220cm H
 3. - Binnenafwerking in cederprofielen, 20 x 28 mm
 4. - Zwevende banken in cederprofielen 20 x 28 mm
 5. - De achterwand in ruwe zoutstenen met indirecte verlichting
 6. - Rond raam afgewerkt in massief cederhout
 7. - Voorwand in veiligheidsglas met zwarte handgreep & scharnieren
 8. - LED sterrenhemel
 9. - Solfog zoutverdamper en aromapomp
 10. - Saunaoven Alpha Achterwand 12Kw
 11. Chaleur Stoombad
 12. - 265cm B x 280cm D x 220cm H
 13. - Wanden, dak en banken in EPS, afgewerkt met mozaïektegels type “Zen Oak Ezarri”
 14. - RGB LED spots in het plafond, LED strips onder de banken en boven de rugleuning

Residential Wellness, Chaumont

Een woning in het bosrijke gebied van Chaumont werd uitgebreid met een sauna en stoombad. Alpha Wellness Sensations tekende voor het ontwerp en de uitvoering. Het geheel werd een sfeervolle, eigentijdse wellness met speciale effecten.

De sauna is wederom uniek qua ontwerp. Met het ronde raam dat extra werd voorzien in de zijwand, omringd door massief cederhout, krijg je boot- of onderzeeërsfeer. Plafond, zijwanden, banken en vloer werden allemaal aaneensluitend bekleed met smalle latjes uit cederhout. Voor een knus tunneleffect! Het speciale effect van de latjes wordt helemaal benadrukt door de verlichte zoutstenen van de achterwand. De Solfog zoutverdamper verhoogt de gunstige effecten van het zout in de sauna. De aromapomp laat toe drie verschillende geuren te verspreiden, wat rechtstreeks bediend kan worden in de sauna. De voorwand is volledig uit glas en kijkt uit op het zwembad dat als het ware in een grot verscholen ligt. 

Het stoombad is op zijn beurt van boven tot onder gehuld in mozaïeksteentjes. Het type is Zen Oak Ezarri dat in een neutrale donkere tint voor een oriëntaals accent zorgt. Boven- en onderaan de bank lichten indirecte ledstrips het silhouet mooi uit. In het gebogen plafond zijn ledspots ingewerkt. Ook hier zorgt een aromapomp voor aangename geuren. De afkoelslang aan de achterwand zorgt voor de nodige verkoeling en bevochtiging wanneer nodig. De toegangsdeur tot het stoombad is het type Alpha Luxury, mat glas omgeven door een design zwart aluminium kader. Aan stijl geen gebrek voor deze wellness. 

Meer realisaties