Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Residential Wellness, Witterzee

Een project waarmee Alpha Wellness Sensations alweer een zilveren award in de wacht sleepte in de categorie wellness@home van de wedstrijd ‘Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 2021-2022’. 


De gedroomde thuiswellness bestaat voor velen uit een sauna en stoombad, zo ook dit project. De sauna is strak en hoekig, het stoombad weelderig en afgerond. Toch vormen ze een mooie eenheid. Vanuit de rustruimte heb je toegang tot de twee faciliteiten via de Alpha Luxury deur in een aluminium kader. De buitenwand van het stoombad werd afgewerkt met de mozaïek die ook de binnenzijde siert. Rond de deur van de sauna is een extra houten omkadering aangebracht naar analogie van het hout in de sauna.


De sauna is ruim met banken op 2 niveau’s die gemaakt zijn uit brede massieve ayous planken. Deze werden ook gebruikt voor de brede rugleuning. Op het hoogste niveau zijn er twee infraroodstralers voorzien om desgewenst extra opwarming van de diepe rugspieren te krijgen. De wanden en het plafond werden bezet met planchetten, eveneens uit ayoushout en extra breed. Door de thermische behandeling zijn ze iets donkerder maar vooral stabiel en vormvast voor gebruik in sauna’s.

 
Het donkere gedempte stoombad heeft een rijkelijke schakering van mozaïek in bruin met bronzen effect. Door de afrondingen van de bank en de rugleuning kan je je comfortabel installeren. De afkoelslang is binnen handbereik. Subtiele ledspots geven de gewenste kleur om een oriëntaalse sfeer te creëren. Twee stijlen maar unaniem een geslaagd project. 
 

 

Meer realisaties