Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
 1. Stadsheide 27
 2. 3500 Hasselt
 1. +32 11 301 380
Zwembad paspoort
 1. Chaleur Sauna
 2. - 220 cm W x 175 cm D x 220 cm H
 3. - Binnenafwerking in hemlock profielen
 4. - Buitenafwerking met thermo-aous profielen
 5. - Banken in ayous, type “Chaleur”
 6. - Raam in het aluminium frame tussen sauna en stoombad
 7. - Voorwand in veiligheidsglas
 8. - LED-verlichting RGB onder de banken en achter de rugleuningen
 9. - Alpha saunaoven 9Kw
 10. Chaleur Stoombad
 11. - 250 cm W x 175 cm D x 220 cm H
 12. - Wanden, plafond en banken in EPS afgewerkt met mozaïektegels, type “Niebla Ezarri”
 13. - LED spots RGB in het plafond en onder de banken
 14. - Douche type “Alpha” met koelslang
 15. - Voorwand in veiligheidsglas

Residential Wellness, Barvaux sur Ourthe

Het huis waarvoor Alpha Wellness Sensations deze wellness installeerde, ligt net buiten Durbuy met een fantastisch uitzicht over de Ourthevallei. Met een raam tussen de sauna en het stoombad en 2 tegenoverliggende banken in het stoombad, worden ook hier aparte zichten gecreëerd. 

Zowel sauna als stoombad hebben een volledig glazen voorwand, uiteraard uit veiligheidsglas, die uitkijkt op een gang waarlangs je naar buiten kan gaan. Tussen sauna en stoombad werd boven de rugleuning van de banken een venster geplaatst zodat je altijd contact hebt met de personen in de andere ruimte. Zo werd dit wellness-geheel één open concept. De afwerking rond de glazen wanden gebeurde met thermisch behandelde ayous planchetten. 

In het stoombad zit je gezellig tegenover elkaar. Links en rechts in de ruimte is er een afgeronde bank die mooi van onderen uitgelicht wordt. Er is een volledig douchesysteem aanwezig met vierkante regenkop in het plafond en aparte handdouche met bevestigingsstang aan de achterwand. Het geheel werd bezet met mozaïek in een blauwgrijze schakering en in het plafond zitten ledspots. 

De sauna heeft een hoge bank in L-vorm en eronder nog een rechte bank aan de achterwand. De banken zijn uit ayoushout terwijl de wanden en het plafond met planchetten uit hemlock zijn bezet. Het venster naar het stoombad heeft een aluminium omkadering wat zorgt voor een moderne touch. De verlichting hier is indirect onder de banken en achter de rugleuningen. De saunaoven werd veilig omkast in dezelfde stijl als de banken. Geen grote ruimte, wel een groots effec.

Meer realisaties