Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Sport & Spa, Hannover

Sport & Spa is een fitnessclub met 2 vestigingen in Hannover. Kwaliteit, professionaliteit en sfeer worden er hoog in het vaandel gedragen. Geen wonder dat Alpha Wellness Sensations partner is voor het uitgebreide wellness-bereik. 

Het sportgedeelte van de club omvat verschillende fitnessmogelijkheden, groepslessen en cyclingprogramma’s. Maar ook het spagedeelte is indrukwekkend qua aanbod. Drie uitzonderlijke sauna's waarvan Alpha Wellness Sensations ook de buitenafwerking in gyproc en mdf deed, omsluiten de technische ruimte waar alle technieken en stoomgeneratoren zich bevinden. De sauna’s zijn groot — met extra brede banken —, hebben speciale effecten en accentueren elk een eigen aspect van de beleving. 

Voor een zachte opwekking van de circulatie is er de bio-sauna, type Chaleur Pro, met een temperatuur rond 50°C. De donkere inkleding ontstaat door een natuurlijke oliebehandeling van de ayousplanken in donkergrijs. Dit gecombineerd met de 30 ledspots die het plafond rijk is en de indirecte verlichting in de banken, geeft een sfeervol geheel. Bovendien wordt dit extra benadrukt door de grafische achterwand Abstracto. De achterwand van de aroma-sauna is driedimensionaal met massieve planken. De brede banken kregen dezelfde oliebehandeling, deze keer in het zwart. De Finse sauna is met de thermische behandeling van het ayoushout iets lichter van inrichting. Hier zorgen de tekeningen in de zijwanden voor het futuristische kantje.

Verder is er een infraroodbank met drie rugstralers voor de diepe opwarming en ontspanning van de rugspieren. In de fluisterruimte bevindt zich een verwarmde loungebank met mozaïekbekleding. Tussen de glazen voorwanden van twee van de sauna's spotten we deze mozaïek nog eens bij de ijsmachine, die zorgt voor 15 kg aan verkoeling per uur. De sporters worden op hun spa-wenken bediend bij Sport & Spa Hannover!

Meer realisaties