Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
 1. Stadsheide 27
 2. 3500 Hasselt
 1. +32 11 301 380
Zwembad paspoort
 1. - 250 cm W x 500 cm D x 230 cm H
 2. - Binnenafwerking in Canadese ceder planchetten
 3. - Buitenafwerking in cortenstaal
 4. - Banken type chaleur luxury in ayous
 5. - Ledverlichting RGB achter de rugleuningen en rondom de zoutwand
 6. - Halfrond raam in dubbelglas
 7. - Tussenwand bekleed met ruwe zoutstenen
 8. - Voorruimte met bankje en rekje met leggers
 9. - Bluetooth® luidsprekerset onder de banken
 10. - Saunaoven 15 kW met veiligheidswip

Eclipse custom-made, Saint Louis

In vakantieregio Grand Est krijgt een gîte een prachtige nieuwe Eclipse-buitensauna, op maat gemaakt door Alpha Wellness Sensations. Hier ontdekken vele vakantiegangers de ultieme plaats voor een unieke outdoor wellnessbeleving. 

Grand Est is een regio van Frankrijk die op 1 januari 2016 is ontstaan door de samenvoeging van de regio's Elzas, Champagne-Ardenne en Lotharingen. Toeristisch een zeer gegeerde plaats, bewijzen de vele gîtes en vakantiehuisjes die je hier kan huren. In het Domaine de la Forestiere werd een vakantieverblijf uitgebreid met een luxueuze buitensauna. Hiervoor bouwde Alpha Wellness Sensations een Eclipse van 5 meter lang. Met de buitenkant uit cortenstaal lijkt het wel een kunstwerk in de tuin. 

In het voorportaal werden kapstokken voorzien voor de badjassen en handdoeken. Er is een handige bank en een rekje om kleine spulletjes weg te leggen. Binnenin nodigt de houten cocon je uit naar het halfronde raam aan de achterkant. Overdag heeft dit een echt ‘licht aan het einde van de tunnel’-effect. Hier kijk je uit op de bossen rondom. Onder het raam staat de saunaoven. De stenen bovenaan zijn altijd klaar voor een opgieting. Dankzij de veiligheidswip gebeurt dit steeds zonder risico om je per ongeluk tegen de stenen te stoten.

De ronde vorm van de Eclipse wordt extra uitgelicht door de lange smalle latjes uit cederhout die de binnenkant inkleden. Deze horizontale latjes werden doorgetrokken naar de rugleuningen en de banken uit ayoushout. Deze zijn verdeeld over drie niveaus, twee aan een zijde en één aan de andere zijde, allemaal mooi afgerond. De wand tussen het voorportaal en de sauna kreeg aan de binnenzijde een bekleding van ruwe zoutstenen. Zo wordt tijdens elke saunabeurt de lucht verrijkt met weldadige zoutkristallen en mineralen. Met de ledverlichting rondom deze zoutstenen krijgt de wand een oranje-roze aureool. De ontspanning in deze sauna is voor vele vakantiegangers dan ook een hemelse ervaring! 

Meer realisaties