Zwembaden

Realisatie van Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations
  1. Stadsheide 27
  2. 3500 Hasselt
  1. +32 11 301 380

Essenzi Wellness, Genk

Privé-wellnesscenter Essenzi ging voor een derde unit, deze keer in mediterraanse stijl. Alpha Wellness Sensations was de partner die het nieuwe project tot een perfect einde bracht. 

Genieten en alleen maar genieten, dat is het motto van Essenzi in Genk. Met 3 uitgebreide wellness-units willen ze hun gasten een unieke en ontspannende beleving aanbieden. ‘Naranja-style’ is de nagelnieuwe unit van de hand van Alpha Wellness Sensations die het geheel naar een hoger niveau tilt. Deze unit is zowel strak en modern als warm en gezellig. Maar hij is vooral erg luxueus en biedt de gasten het beste van een wellness-beleving. 

Paradepaardje is hier de bio-stoom-sauna. De warmte wordt gegenereerd door onzichtbare infraroodverwarming in de wanden en de banken. Hierdoor voel je de warmte echt stralen op je lichaam. Daarnaast zorgt een stoomgenerator voor een hoge luchtvochtigheid met een lichte toets van sinaasappel. Samen met de geur nemen de ook beelden op de achterwand en aan de stoomuitlaat je mee naar zuiderse sferen. Deze prints werden gedrukt op veiligheidsglas. Verder heeft deze gezellige sauna een binnenbekleding van fineerplaten met warme houtstructuur en brede gesloten banken uit ayoushout die extra behandeld werden met een kleurloze olie. Een topper, uniek in Europa. 

De unit bestaat verder uit een klassieke Finse sauna, een infraroodruimte, een luxueuze douche en een spa op het terras. Dit terras bevindt zich op het dak, zodat je een echte rooftop-ervaring beleeft in het bubbelbad. Dit is aangesloten op de buffertank en geeft plaats aan zes personen. Massagejets en een luchtpop zorgen voor het nodige gebruis. De ruime sauna is volledig uit ayoushout met extra brede banken op twee niveau's en brede planken voor de binnenbekleding. In de infraroodruimte zien we de fineerplaten type Olive uit de bio-sauna terugkomen voor de afwerking. De stralers staan tegenover elkaar om zowel rug- als voorzijde van het lichaam te verwennen met de deugddoende infraroodwarmte. Het wellnessen wordt telkens afgesloten met een heerlijke waterbeleving onder de Ama Luxury Urano, en met de handdouche Ninfe. Het enige wat je in deze ruimte tekort kan komen, is tijd om er lang genoeg van te genieten!

Meer realisaties